Ştiinţe socio-umane - Bucureşti
 
http://e107.org
Concursul Anual de Eseuri Filosofice pentru Elevi
Posted on 30 Dec 2012 - 07:18 by victorg  

Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti inaugurează CONCURSUL ANUAL SE ESEURI PENTRU ELEVI.
Cele mai bune douăzeci de eseuri vor fi postate pe site-ul Facultăţii.
Concursul se adresează în principal elevilor pentru care e prevăzut în curriculum studiul Filosofiei în anul şcolar curent (clasa a XII-a); dar sunt bineveniţi şi elevii din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a, dacă, printre autorii lor preferaţi au apărut, în ultimul timp, şi filosofi.

Pentru prima ediţie, Facultatea noastră nu propune o temă anume, dând  concurenţilor posibilitatea ca, împreună cu profesorii coordonatori şi în funcţie de afinităţile şi interesele lor de studiu, de stadiul lecturilor filosofice etc., să decidă despre ce şi cum vor trata în eseu, dar respectând normele din Ghidul pentru redactarea unui eseu filosofic.
Un elev se poate înscrie în concurs cu un singur eseu.

Termenul limită de trimitere a eseurilor este 15 martie 2013. Eseurile, împreună cu Formularul de înscriere completat, vor fi trimise, ca documente ataşate, la adresa de e-mail: concursfil@yahoo.com
. Evaluarea eseurilor se va face, după metoda anonymous peer review, de către profesorii din facultatea noastră. Fiecare eseu va fi citit de doi profesori, independent unul de altul, şi va fi notat pe o scară de la 1 la 20. Rezultatele finale vor fi comunicate în săptămâna 1-5 aprilie 2013. Nu se primesc contestaţii.


Read or post comments - 0 LAN_NEWS_24 printer friendly

You must be logged in to make comments on this site - please log in, or if you are not registered click here to signup