Ştiinţe socio-umane - Bucureşti
 
http://e107.org
“Educație prin film documentar”
Posted on 03 Feb 2013 - 09:50 by victorg  

Vă invităm să luați parte la atelierul "Educație prin film documentar" organizat în București, în data de 23 februarie 2013 de ActiveWatch în parteneriat cu Asociația One World România și DocWest – Centru de Cercetare și Producție de Film Documentar al Universității Westminster, Londra. Atelierul este dedicat profesorilor care predau educație civică, discipline socio-umane și istorie, dar și opționalul "Competență în mass media".
 
Ne propunem să descoperim împreună avantajele utilizării filmului documentar în activitatea didactică și pedagogică. Pe parcursul atelierului de șase ore, participanții se vor familiariza cu modalitățile de descifrare a filmului documentar și vor învăța strategii de folosire a filmului la clasă – pregătirea proiecției, vizionarea, exerciții de descifrare a filmului (limbaj vizual, construcție narativă, subiect), stimularea dezbaterii pe teme sociale, culturale sau istorice. Filmul documentar românesc pe care-l propunem în acest atelier abordează problematica discriminării, a participat la peste 50 de festivaluri de film documentar si este folosit de profesori din Statele Unite ale Americii în programul "Reel Education".
 
La încheierea atelierului, participanții vor primi diploma de participare și DVD-ul cu filmul documentar vizionat, alături de broșura de prezentare a tehnicilor de utilizare a filmului documentar la clasă.
 
Îndrumători: Alexandru Solomon şi Adina Brădeanu
 
Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. Așteptăm candidaturile dumneavoastră, alături de o scurtă motivație de participare, la adresa de email laura@activewatch.ro, până la data de 08 februarie 2013.
 
Atelierul din România face parte dintr-o serie de ateliere organizate în țările partenere din proiectul MedeaNet - Austria, Belgia, Bulgaria, Estonia, Germania și Grecia. Scopul atelierelor este de a arăta profesorilor și formatorilor potențialul folosirii diverselor media în contexte de educație și formare. ActiveWatch este partenerul roman în proiectul MedeaNET.
 
MedeaNET este finanțat de Comisia Europeană prin Programul Învățare pe toată durata vieții.


Read or post comments - 0 LAN_NEWS_24 printer friendly

You must be logged in to make comments on this site - please log in, or if you are not registered click here to signup